U bent

Een bescheiden bezoeker 

Openingsuren, tarieven, reservaties, activiteiten van het moment… Klik hierom alle nodige informatie te vinden ter voorbereiding van uw bezoek aan het museum! Het MUMONS biedt eveneens een groot aanbod activiteiten extra muros aan, vindal onze activiteiten hier. 

De vrienden, familie en ik 

In het MUMONS geven we je sleutels in handen om de wereld in familie te leren begrijpen. Klik hier om uw bezoek aan het museum voor te bereiden! 

Jong publiek  
Maak je jongste niet ongerust door haar te vertellen “vergeet niet, als iemand je vraagt, je bent 4 en niet 5”, het museum is gratis tot ze 25 is! Klik hier voor de prijslijst. 

De rondleiding is geschikt voor jong en oud! Aan het begin van de tentoonstelling staat een educatieve maquette klaar die je alles vertelt over de geschiedenis van de site. Laat je onderweg leiden door onze verklarende panelen terwijl je kleintjes worden meegevoerd door de uitleg van de personages in de tentoonstelling. 
Deze panelen worden aangevuld met onze spelboekjes (voor kinderen van 3-6 jaar en 7-12 jaar) en onze bezoekersgidsen voor oudere bezoekers, waarmee je het onderwerp verder kunt uitdiepen en een stukje van de tentoonstelling mee naar huis kunt nemen! 

PBM 
De toegang voor personen met beperkte mobiliteit (kinderwagens, rolstoelen , etc.) bevindt zich in de Rue du Rossignol 3 (Loop langs de kapel tot aan het rooster). 

Ter plaatse 
We hebben aan alles gedacht…* Microgolfoven, ververstafel, toiletbrilverkleiner, leuke stoelverhogers… en een rust- of borstvoedingsplek voor als je kleintje onrustig wordt! 

*…of toch bijna ! Aarzel niet ons aan het onthaal te informeren indien u vaststelt dat er nog iets ontbreekt. 

Personen met specifieke behoeften 

Met hulp van vzw Les Cèdres en Fondation Susa doen we er alles aan om onze tentoonstelling toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk aantal bezoekers. Een vertaling in gebarentaal en een Makkelijk om te Leze, en te Begrijpen zijn in ontwikkeling.  

PMR 
De toegang voor personen met een beperkte mobiliteit (kinderwagens, rolstoelen, etc.) bevindt zich in de Rue du Rossignol 3 ( loop langs de kapel tot aan het rooster). 
Daar bevindt zich ook de parking voor personen met beperkte mobiliteit.. Rechtover de bareel belt u aan, vermeldt dat u het mooiste museum ter wereld komt bezoeken en dat u  de parking voor personen met beperkte mobiliteit gebruikt : ons bareeltje zal zich magisch voor u openen! 

Specifieke behoeften 

Aarzel niet ons bij de minste behoefte te contacteren voorafgaand aan uw bezoek op mumons@umons.ac.be 

De man (of vrouw !) op het terrein 

We werken graag met je samen aan projecten, rondleidingen en andere partnerschappen om ons museum toegankelijk te maken voor iedereen! Aarzel niet rechtstreeks contact met ons op te nemen via mumons@umons.ac.be 

De gemeenschap van de UMONS 

Beste collega’s, beste studenten, wisten jullie dat jullie talloze voordelen hebben dankzij het MUMONS? Eerst en vooral zijn het museum en het merendeel van de activiteiten gratis voor jullie, en dat is zeker niet te onderschatten! <3 

>> Als student : 

  • Financiële en organisatorische steun voor de realisatie van projecten in verband met cultuur en creatie;
  • Talloze kortingen bij de culturele partners in Wallonië (theater, concert, cinema…) dankzij uw personeelskaart/studentenkaart van de UMONS

>> Als personeelslid: 

  • Financiële en organisatorische steun voor de realisatie van projecten in verband met cultuur en creatie;
  • Talloze kortingen bij de culturele partners in Wallonie (theater, concert, cinema…) dankzij uw personeelskaart/studentenkaart van de UMONS

We raden u aan aandachtig te zijn voor onze nieuwsbrief #haaldieuitdespam, we stellen dikwijls kleine spelletjes voor, wedstrijden om tickets te winnen voor concerten, de cinema, festival, theater, etc. 

Wie zoekt, die vindt 

Doctorandi, onderzoekers etc. Wenst u ons patrimonium te consulteren in het kader van uw onderzoek ? Aarzel niet ons een mail te sturen via umonscollections@umons.ac.be. Het zal onze collectiebeheerder een groot genoegen zijn voor u de poorten te openen naar de grot van Ali Baba.  

Voor digitaal onderzoek, afspraak hier. 

Heb je vragen over onze archieven en collecties, neem dan contact op met de afdeling Archieven en Collecties van de UMONS: umonscollections@umons.ac.be 

Het schriftelijke en grafische erfgoed is te raadplegen in de Centrale Bibliotheek, voor openingstijden klik hier. 

De rugzaktoerist 

Wil je het MUMONS opnemen in je reisroute, rondleidingen organiseren, een offerte ontvangen voor een bestelling van meer dan 20 tickets, enz. Neem dan rechtstreeks contact op met het museum via mumons@umons.ac.be.

Degene die je geen grimassen moet leren trekken

Beste leerkracht, welkom bij MUMONS! 


Elk jaar wordt de kalender vastgelegd: presentaties in de klas, een wetenschapsfestival, verrassende experimenten op onverwachte plaatsen… 

Vanaf nu heeft het MUMONS een eigen thuis en daardoor ontstaan er ook vele mogelijkheden om uw leerlingen de wereld te laten ontdekken via onze prachtige historische en educatieve collecties, waaronder duizenden wetenschappelijke instrumenten en oude boeken. 

Ben je klaar om deze schatkist te openen? 

Als je vragen hebt, neem dan contact op met onze bemiddelingsmanager op maxime.dumenil@umons.ac.be 

En om de MUMONS-ervaring in de klas uit te breiden, kun je hier al ons lesmateriaal vinden! 

 

Een journalist die je zou willen prijzen

Oh bedankt, dat moest niet!

Klik hier om de pershoek te vinden: persberichten, persrecensies, documenten en meer liggen daar op je te wachten.

Je contactpersoon is Lena Goessens, bereikbaar op Lena.GOESSENS@umons.ac.be of 0494 63 78 26.